Geschiedenis PDF Print E-mail

 

Het begon in 2003 met een kaartploegje, dat iedere maand kaartte in het zeemanshuis, het seizoen wilde afsluiten d.m.v. een gezellige avond, werd er geopperd een gezellige zeemansavond te houden met zeemansmuziek.
Gezocht werd er naar een aantal personen die als een shantykoor wilden optreden.Zij waren met 9 mannen en vrouwen. Na een paar avonden gerepeteerd te hebben, was het spoedig 11 juni. Die avond zullen we niet gauw vergeten, het was zo'n succes, dat al direct gezegd werd:
"hier gaan we mee door!"
Op 17 juni zijn we verder gaan praten en hebben"De Dekzwabbers" hun doop gekregen.
Bij de havenfeesten dat jaar kregen we al snel aanmeldingen voor meer leden. Op 30 juni volgde een uitnodiging om op een 50 jarige bruiloft te komen spelen. Ook daar was het een groot succes. Op 15 september hadden we 25 leden en heeft de dirigente Irena Durinck de leiding op zich  genomen. Op 4 december hebben we een repetitie avond gehouden in de kerk in de Noordstraat en ook dit publiek was enthousiast. Daarna is er een voorlopig bestuur gevormd om alle stukken klaar te maken (statuten en wat er bij komt enz ) om dit bij een notaris neer te leggen om de status officiele vereniging te krijgen. Op 8 dec was de eerste ledenvergadering en uitleg over statuten en huishoudelijk regelement. Uiteindelijk is het koor statutair opgericht op 16 maart 2004. Ons koor is inmiddels uitgegroeid tot 40 leden. we  mogen inmiddels zeggen dat "De Dekzwabbers "  graag geziene gasten zijn. We worden als koor erg veel gevraagd!. Inmiddels hebben wij zowel als binnen en buiten de provincie al bijna 300 optredens gedaan, en zijn ook al in Duitsland en Belgiè geweest. Na onze CD Schoon Schip hebben we nu ook onze 2e CD 'TSchûûm vôô de kop al gepresenteerd .we hopen dit jaar 10 jarig bestaan te vieren. wij repeteren iedere dinsdagavond in het Cultureel Buurt Centrum De Kameleon Leliestraat 30-4537 RJ in Terneuzen  

 
Shanty Koor "De Dekzwabbers", Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting